Начин на приготвяне
Към водата за тестото се прибавят 1 ч.л. захар и мая. Разбърква се и получената смес се оставя за десетина минути. В отделен съд се миксират пресятото брашно, солта и захарта.
Оформя се като кладенче и в него се поставят маята и мазнината. Получената смес първоначално се бърка с вилица, а след това се замесва с ръце. Добитото тесто се оставя разполага в купа, намазнена с олио. Завива се с фолио и се оставя в топло помещение за около час.
В отделен съд содата бикарбонат и топлата вода се миксират. Получената смес се оставя встрани. Фурната се загрява на 230 градуса, а тавата, в която ще се пече, се застила с хартия за печене. Втасалото тесто се разделя на 12 парчета, които се връзват на възелче. Всяко се потапя в сместа със содата. Пекат се около 12 минути.
Коментари
Хареса ми идеята, но каква мая се слага и колко гр.? Благодаря
Благодаря!