Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма със свинско

Дроб сарма със свинско

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Дроб сарма със свинско3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава накълцана
  • ориз - 2 ч.ч.
  • карантия - 2 ч.ч. накълцан микс свински черен дроб, шкембе, бъбреци и т.н.
  • моркови - 1 брой, ситно нарязан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер - на вкус
  • мазнина - 150 мл
  • бульон - 4 ч.ч. или гореща вода
  • за заливката
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го задушете в мазнината. Добавете ориза, карантиите (предварително сварени) и хубаво разбъркайте.

Добавете червения и черния пипер, сол, чубрицата, магданоза и горещ бульон (вода). Сипете в тава и сложете да се изпече до златисто.

Залейте със заливката, приготвена от разбърканите прясно и кисело мляко, брашното и щипка-две сол.

Върнете във фурната да се запече отново. Поднесете с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: