Ярешка дроб сарма

Ярешка дроб сарма
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Само на Гергьовден може да приготвите толкова вкусна ярешка дроб сарма - когато яретата са малки, а зеленият лук и подправките - свежи"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 1 връзка
  • ориз - 2 ч.ч.
  • карантия - 2 ч.ч. ярешки дреболии
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - пресен
  • олио - 4 с.л.
  • бульон - 5 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук се запържва и към него се прибавят оризът и нарязаните на ситно сварени дреболии.

Разбърква се добре. Прибавят се червеният пипер, джодженът и горещият бульон. Пече се във фурната на 180 градуса.

След запичането правя заливката, която е от яйцата, прясното мляко и брашното. Залива се и се запича до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: