Пиле по баски

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Пиле по баски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • чушки - 3 бр. червени
  • червен лук - 2 глави
  • ориз - 300 г
  • сушени домати - 8 бр.
  • масло - 25 г
  • зехтин - 6 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бульон - 350 мл пилешки
  • бяло вино - 180 мл
  • маслини - 100 г
  • лют пипер - 1/2 с.л.
  • дафинов лист - 4 бр.
  • мащерка - 4 стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето като махаме крилата, бутчетата и бялото месо, трябва да направим 6 парчета.

В дълбок тиган загрейте зехтин и масло и запържете пилешките парчета като сложите сол и черен пипер. През това време нарязваме лука на полумесеци и червената чушка на тънки ивички.

Като извадим месото в същото масло, запържете лука и мащерка и добавяме виното, след 5 минути добавяме червените чушки, доматеното пюре, червения пипер, сушените домати и маслини, след като се запържат прибавяме ориза, бульона и месото и оставяме да къкри поне 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: