Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Змиорка по Баски

Змиорка по Баски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Змиорка по Баски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Предизвикателство за смели чревоугодници, които обичат пикантните вкусотийки"

Необходими Продукти

  • змиорки - 200 г (Ангулас - малки сладководни змиорки)
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кайенски пипер - 1 - 2 чушлета, сухи
  • сол - на вкус
  • зехтин - 90 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина на слаб до умерен огън и в него запържете за много кратко филирани скилидките чесън и чушлетата - цели.

Щом чесънчето замирише приятно веднага сипете змиорките, щипка сол и бъркайте така 2-3 минути.

Може да увеличите малко огъня, но внимавайте чесънът да не потъмнее.

Отстранете от котлона и сипете в глинен съд или малки индивидуални такива.

Така приготвени змиорките в баски стил, тип ал ахийо, се поднасят и консумират топли, с дървена вилица.

Съвет: Ако искате да си ги приготвите по-препечени, запържете първо тях в зехтина с лютите чушки, а когато са почти готови си добавете чесъна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: