Пиле по испански

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пиле по испански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Така изглежда страстта в чиния - Пиле по испански"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 бр. пиле
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 125 гр.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на порции и се посолява. В тиган се карамелизира захарта до розово, след което се прибавят маслото и чесъна.

В тази смес се пържи всяко парче от пилето, докато се зачерви хубаво и от двете страни. (Не вадете преди месото да е придобило кафяв карамелен цвят). След като се изпържи, месото се слага в тенджера от йенско стъкло.

В тигана, където е пържено пилето, се прибавя малко вода и черен пипер на зърна. С този сос се залива пърженото пилешко месо и се слага във фурната да се пече под капак за 30 - 40 минути.

Сервира готовото печено пиле с гарнитура от ориз или грах в масло.

Ароматно печено пиле по испански.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
514
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Антибиотика
Антибиотика
С пилета от Градус не става вкусно
06.06.2015 17:30
3
1
руми
руми
Много интересна идея ,ще пробвам
06.10.2013 21:03
Надинка
Надинка
интересно.
05.10.2013 20:18
1
Покажи всички подкоментари