Меломакарона

ИввИввЧирак57275
11/01/2017
"Днес сладките към кафето са от нас и не са какви да е, а емблематичните гръцки меломакарона "
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 441
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • олио - 400 мл
  • пудра захар - 300 г
  • портокалов сок - 150 мл пресен
  • коняк - 150 мл (ром)
  • бакпулвер - 2 пак.
  • карамфил - 1/4 ч.л. смлян
  • канела - 2 пакетчета
  • брашно - 1 кг
  • портокалова кора - настъргана кора от 1 портокал
  • сол - 2 щипки
  • орехи - 400 г
  • За сиропа
  • мед - 1 ч. ч.
  • захар - 1 ч. ч.
  • вода - 1 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се олиото, захарта, конякът или ромът, портокаловият сок, канелата, карамфилът, солта, настърганата кора от портокала и бакпулвера. Разбиват се с миксер за 5 минути. Прибавя се брашното да се получи меко тесто.

Откъсват се топки, сплескват се и се слагат по две половинки от орех, загръщат се и се оформят в продълговата или кръгла форма.

Всяко топче да е с големина 40 г. С малка виличка се нашарват отгоре, нареждат се в тава, пекат се на 180 градуса докато порозовеят за около 40 минути.

Продуктите за сиропа се слагат в малка тенджера, сиропа се вари за около 4 минути. Студени меломакароните се слагат в леко врящия сироп за 5 минути, изваждат се и всяка се топва във смлените орехи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар