Ореховки с тахан и какао

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Ореховки с тахан и какао
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
16/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
20 бр.
"Колкото и да ги пазите, надушат ли ги децата, заминали са за секунди"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • орехи - 250 г, ситно смлени
  • пудра захар - 150 г
  • брашно - 2 с.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • тахан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците и пудрата захар на твърд сняг. Постепенно прибавяме орехите, като внимателно бъркаме сместа.

Добавяме тахана и какаото и брашното като продължаваме внимателно да бъркаме.

От сместа с лъжица слагаме в тава, покрита с хартия за печена, като оставяме разстояние между ореховките.

Печем сладките в предварително загрята фурна на 110 градуса за продължително време.

Опечените ореховки изваждаме и оставяме да поистинат леко. Отлепваме ги от хартията и ги редим в поднос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Определено много ми хареса тази рецепта,тъй като ореховките са едни от любимите ми сладки
17.05.2016 17:56
Diana
Diana
Изглеждат чудесно! Записвам си за проба.
17.05.2016 05:22
К К
К К
Много са ми любими!
16.05.2016 23:24
Албена Асенова
Албена Асенова
Направо перфектни!
16.05.2016 20:50
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много добра рецепта.
16.05.2016 12:06
Ваня Благоева
Ваня Благоева
бързи и лесни за приготвяне
16.05.2016 12:00