Сладкиш с тиква и шоколад

ДариатиДариати
Чирак
75
7
25
12/01/2017
"Обещаваме след това да измием всички чинии, вие само кажете, че ще ни приготвите този уханен сладкиш "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 942
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • печена тиква - 300 г
  • бисквити - 100 г (амарети, чаени или други)
  • брашно - 1 1/2 ч.ч. (да се получи нормално гъсто кексово тесто)
  • бакпулвер
  • шоколад - 80 - 90 г
  • ванилия
  • Топинг
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • бисквити - 7 - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, а след него и пюрираната тиква. Объркайте добре.

Добавете смлените бисквити, а след тях - брашното с бакпулвера и ванилията. Разбъркайте.

Накрая добавете шоколада, нарязан на малки парченца. Изсипете тестото в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете на 180 градуса около 40-45 минути.

Докато е още горещ, сладкишът се маже с мед и върху него се поръсват смлените бисквити.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар