Шарени шишчета

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
12/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5 бр.
"Основно правило при шишчетата - колкото по-шарени, толкова по-вкусни - затова не се бавете, ами рецептата си запишете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г за шишчета
  • тиквички - 2
  • пипер - 2 зелен
  • пипер - 2 червен
  • лук - 2 глави стар
  • гъби - 400 г
  • подправка за зеленчуците - универсална
  • за марината
  • горчица - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лимони - сок от 2 лимона
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на дребни парчета. Поставя се в купа и се прибавят изброените подправки за марината. Месото трябва да престои в маринатата минимум 30 минути.

Зеленчуците се нарязват на приблизително еднаква големина, овкусяват се с универсална подправка.

Вземете дървени шишове и редувайте парчета месо, пипер, тиквичка, гъбка и лук, продължете в същата последователност, докато не се запълни шишът.

Така приготвените шишове поставете на предварително загрята скара, намазана с олио, да се изпекат от всички страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
като бях малка баща ми ме водеше в планината и ми правиши такива шишчета .на огън . много бяха вкусни . напомнихте ми детсвото
14.06.2017 09:56
1