Начин на приготвяне
Накиснете 8 дървени шишчета в топла вода за 15 минути. Сложете мляното агнешко в купа и добавете чесъна, лютата чушка, галетата и магданоза, след това настържете вътре една от главите лук.
Подправете, объркайте добре, оформете 8 малки продълговати кюфтета и ги нанижете на шишчетата. Оставете ги в хладилника за 20 минути. Сложете голям грил тиган на силен огън.
Нарежете на тънки филийки другата глава лук и ги сложете в купа. Добавете оцета и голяма щипка сол и намачкайте с ръце.
Опечете шишчетата с агнешко в сгорещения грил тиган за 10-12 минути, като ги обръщате през минута.
Сложете счуканите ядки шамфъстък в голяма чиния и оваляйте опечените шишчета в тях.
Сервирайте ги поръсени с магданоз и с лука, салата и кисело мляко като гарнитура.
Агнешките шишчета с шамфъстък са готови.