Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтенца с гювеч

Телешки кюфтенца с гювеч

Телешки кюфтенца с гювеч
Снимка: Пламена Тодорова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Днес обядът е от нас - сочни кюфтенца на фурна с гювеч"

Необходими Продукти

  • за кюфтенцата
  • кайма - 700 г телешка
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 4 - 5 с.л.
  • За соса
  • гювеч - 1 буркан, консервиран
  • домати - 1 буркан, консервиран
  • мащерка
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в голяма купа, добавете ситно нарязания лук и другите продукти за кюфтенцата. Омесете добре. Намажете дъното на тава с олио. Оформете кюфтенцата и ги наредете в тавата. Сложете ги в загрята фурна на 200 градуса. Запечете около 20 мин.

През това време пригответе соса. Сложете в купа доматите, добавете подправките и брашното, пасирайте до хомогенна смес.

Изсипете гювеча в чопър и то наситнете и добавете към доматите. Разбъркайте всичко и с получения сос залейте кюфтенцата. Печете още около 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: