Начин на приготвяне
За да направите кюфтенцата, смесете хляба с млякото. Междувременно загрейте половината зехтин, добавете лука и чесъна и ги запържете.
Добавете каймата към хляба и смесете добре. Добавете запържените лук и чесън, смесете и оформете 28 малки кюфтенца.
Загрейте оставащия зехтин и запържете кюфтенцата. Прехвърлете ги в тава. Сипете виното и доматите в тиган и ги кипнете.
Добавете дафиновия лист, овкусете със сол и черен пипер и кипнете за 5 минути. Сипете получения сос при кюфтенцата и ги запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 1 час.
Щом кюфтенцата са почти готови, сварете пастата в подсолена вода. Отцедете и сервирайте с кюфтенцата и соса. Гарнирайте с пармезан и листенца босилек, поднесете веднага.