Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кюфтета»Телешки кюфтенца с челядинки

Телешки кюфтенца с челядинки

Телешки кюфтенца с челядинки
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Приятен апетит с тези телешки кюфтенца с челядинки!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • челядинки - 100 г гъби
  • панко галета - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • мащерка - 1/4 връзка прясна
  • лук - 1 глава стар жълт
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • келтска сол - 1 ч.л.
  • панко галета - за овалване
  • слънчогледово масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете по-големите (ако има такива) гъби челядинки на по-малки парченца.

Нарежете стария лук и чесъна на ситно.

Сложете продуктите за телешките кюфтенцата в дълбока купа и ги разбъркайте добре до образуване на хомогенна смес.

След това оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в панко галета.

Сложете половин бутилка слънчогледово масло в дълбока касерола и го оставете да загрее добре.

След това изпържете кюфтенцата на части, като гледате да не препълвате касеролата.

Готовите кюфтенца с гъби извадете върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Сервирайте със свежа салата телешките кюфтенца с челядинки.

Приятен апетит с тези телешки кюфтенца с челядинки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: