Начин на приготвяне
Нарежете по-големите (ако има такива) гъби челядинки на по-малки парченца.
Нарежете стария лук и чесъна на ситно.
Сложете продуктите за телешките кюфтенцата в дълбока купа и ги разбъркайте добре до образуване на хомогенна смес.
След това оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в панко галета.
Сложете половин бутилка слънчогледово масло в дълбока касерола и го оставете да загрее добре.
След това изпържете кюфтенцата на части, като гледате да не препълвате касеролата.
Готовите кюфтенца с гъби извадете върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Сервирайте със свежа салата телешките кюфтенца с челядинки.
Приятен апетит с тези телешки кюфтенца с челядинки!