Начин на приготвяне
В купа сложете двата вида кайма и добавете лука, нарязан на дребно. Филийката хляб накиснете в прясно мляко. Изцедете и сложете при каймата, задно с останалите продукти за кюфтенцата. Омесете добре, докато стане на парцали.
Оставете в хладилника за няколко часа. Извадете и оформете малки топчета, оваляйте в галета и леко сплескайте. Изпържете в мазнина от двете страни. Извадете върху кухненска хартия и заделете.
Направете доматения сос, като сложите в тиган или тенджера доматеното пюре, заедно с бульона. Варете, докато сосът се сгъсти. Добавете бялото вино, маслото, солта, захарта, черния пипер и чесъна (минат през преса за чесън). Оставете соса за 10 минути на котлона и изключете.
Сварете пастата според указанията на опаковката във вода, с малко сол и 1 с.л олио.
Извадете, отцедете и разпределете в чинии. Отгоре сложете от соса, а върху него няколко кюфтенца.
Пастата с телешки кюфтенца е готова.