Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с телешки кюфтенца

Паста с телешки кюфтенца

Паста с телешки кюфтенца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
03/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Добър апетит с нашата паста с телешки кюфтенца"

Необходими Продукти

  • за соса
  • доматено пюре - 350 г (консерва)
  • пилешки бульон - 600 мл
  • масло - 100 г
  • захар - 20 г
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 3 г
  • бяло вино - 100 мл
  • за кюфтенцата
  • телешка кайма - 400 г
  • свинска кайма - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • хляб - 1 филийка
  • риган
  • кимион
  • галета - 3 с.л. за овалване
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • спагети - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете двата вида кайма и добавете лука, нарязан на дребно. Филийката хляб накиснете в прясно мляко. Изцедете и сложете при каймата, задно с останалите продукти за кюфтенцата. Омесете добре, докато стане на парцали.

Оставете в хладилника за няколко часа. Извадете и оформете малки топчета, оваляйте в галета и леко сплескайте. Изпържете в мазнина от двете страни. Извадете върху кухненска хартия и заделете.

Направете доматения сос, като сложите в тиган или тенджера доматеното пюре, заедно с бульона. Варете, докато сосът се сгъсти. Добавете бялото вино, маслото, солта, захарта, черния пипер и чесъна (минат през преса за чесън). Оставете соса за 10 минути на котлона и изключете.

Сварете пастата според указанията на опаковката във вода, с малко сол и 1 с.л олио.

Извадете, отцедете и разпределете в чинии. Отгоре сложете от соса, а върху него няколко кюфтенца.

Пастата с телешки кюфтенца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: