Начин на приготвяне
Загряваме млякото, но не да е вряло, някъде към 37 градуса, и към него прибавяме маята. Добавете разтопеното масло и половината захар.
Замесете тестото и като постепенно добавяте брашното. Тестото трябва да е еластично и колкото по-дълго го месите, толкова по-добре. Когато е готово, го оставете под кърпа за 35 мин.
Когато е готово, го разточете с дебелина половин сантиметър, може и малко по тънко. Намазваме с разтопено масло и щедро поръсваме с канела и захар и сгънете наполовина.
Нарежете тестото на дълги ивици и ширината на около 2.5 cm. Хванете единия край на лентата и обърнете тестото на кок, наподобяваща охлюв или розетки.
Намажете отгоре с разбити жълтъци и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около петнадесет минути.