Шведски кифлички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Шведски кифлички1 / 2
12/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12 бр.
"Шведските кифлички - причина номер 2 след шведските кюфтенца за посещение на ИКЕА"

Необходими Продукти

  • брашно - 650 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 220 г
  • мая - 7 г суха
  • яйца - 1 бр.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • масло - 280 г
  • кардамон - ½ ч.л.
  • Канелен пълнеж
  • канела - 1 с.л.
  • захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тестото, загрейте млякото в тенджерка и когато почти стигне точката на кипнете го махнете от котлона. Добавете 180 г от маслото и разбърквайте, докато се разтопи.

Добавете кардамона, бялата захар, маята и ½ ч.л. сол. Накрая добавете брашното и разбърквайте до получаването на гладко тесто.

Прехвърлете в намазнена купа, покрийте и оставете на топло място за 2 часа или докато сместа удвои размера си. Извадете тестото и го сложете на набрашнена повърхност.

Замесете за 1 минута и разточете на правоъгълник. Разтопете оставащите 100 г масло и намажете с 2/3 от него тестото. За да направите пълнежа, смесете захарта с канелата и намажете с 2/3 от него тестото. Намажете с оставащото масло и завършете с оставащата канелена смес.

Нарежете тестото на 24 ленти. Вземе 2 от тях и ги усучете заедно, като леко притиснете краищата им. Сложете кифличката на тава, постлана с хартия за печене.

Повторете същата процедура с оставащите ленти. Оставете кифличките на топло място за 30 минути. Загрейте фурната на 190 градуса.

Разбийте яйцето и го смесете с 2 ч.л. вода. Намажете кифличките с яйчената смес, поръсете с кафява захар и запечете докато придобият приятен златист цвят – около 12 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: