Начин на приготвяне
Разбъркваме олиото със захарта, добавяме киселото мляко и отново разбъркваме. Едно по едно прибавяме яйцата.
В отделна купа смесваме брашното, бакпулвера, канелата, индийското орехче и солта.
В блендер смиламе морковите, а после и орехите на ситно. На няколко пъти добавяме от сухата към течната смеси.
Към сместа добавяме морковите и орехите и разбъркваме добре до еднородна смес.
Постиламе тавичка с диаметър 24 см с хартия за печене и изсипваме сместа. Печем в предварително нагрята на 170 градуса фурна за около 40 минути.
В купа смесваме сметаната със захарта, лимоновия сок и разбиваме на крем.
Готовия блат оставяме да се охлади, разделяме хоризонтално на две половини.
Намазваме едната част с крем, поставяме другата отгоре и отново крем.
Отгоре украсяваме тортата с плодовете от сладкото. Морковената торта е готова.
Супер тортата с моркови е изключително вкусна.