Начин на приготвяне
Пригответе правоъгълна тава с размери 33 на 22 см. Намажете дъното с малко масло и го поръсете с брашно.
В дълбока купа смесете брашното, захарта, содата, канелата, карамфила и индийското орехче. Размесете ги добре. В друг съд разбийте яйцата на пищна пяна, а след това добавете и олиото.
Постепенно добавете брашнената смес и разбийте до получаването на еднородна маса. Време е да сложите стафидите и морковите, които сте настъргали на ситно ренде.
Така приготвеното тесто се пече около 60 минути в предварително загрята на 180 г фурна.
За приготвяне на глазурата трябва да разбиете крема сиренето със сметаната. Постепенно се добавя захарта, портокаловата кора и канелата. Налейте портокаловия ликьор разбъркайте и декорирайте тората.