Начин на приготвяне
Приготвяне на блатовете:
Загрейте фурната на 180°C и намажете с масло тавичка за печене, в която сте поставили на дъното хартия (може да използвате тава или форма с диаметър 22 см или квадратна).
В голяма купа смесете маслото, захарта и ванилията до получаването на хомогенна смес, след което прибавете жълтъка и разбъркайте добре.
Прибавете настърганите моркови, джинджифила, канелата и солта, след което постепенно сипвайте брашното и бъркайте, докато всички съставки не се смесят добре. Накрая прибавете лешниците и налейте сместа за блата на морковената торта в подготвената тава.
Печете в предварително загрята фурна за 35 минути (проверете с клечка за зъби дали е опечен блатът). Извадете от фурната, оставете да изстине поне 15 минути преди да го извадите от тавата.
Може да използвате орехи вместо лешници, а може и да ги пропуснете. Също така може да замените кафявата захар с бяла.
За крема:
С миксер разбийте маслото и крема сиренето за около 3 минути, прибавете ванилията, след което постепенно сипвайте пудрата захар лъжица по лъжица.
Намажете крема върху охладения блат, украсете вкусната торта с лешници и съхранявайте в хладилник.
Сервирайте тортата с моркови и крем.
На снимката е показана торта, приготвена с половината продукти.