Лека торта с моркови и крем

Лека торта с моркови и крем
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Лека торта с моркови и крем - рецепта, която препоръчваме да си запишете"

Необходими Продукти

  • блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • портокалов сок - 50 мл
  • канела - 1 равна ч.л.
  • рожков - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • брашно - 250 г
  • крем
  • прясно мляко - 300 мл
  • пудинг ванилия - 1 пакет (без варене)
  • течна сметана - 200 мл
  • течен шоколад - 2 с.л.
  • черен шоколад - за поръсване
  • СИРОПИРАНЕ
  • захар
  • вода - в съотношение 1:1
  • уиски - 1 капачка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се блатът, като се разбиват яйцата със захарта, добавете олио, сок от портокал, канела и рожков. Обелете два средно големи моркова и ги настържете на едро.

Прибавете ги в сместа, а накрая сипете и пресятото брашно с бакпулвера. Разбърква се на кексова смес, но е по-гъста.

Сипете върху хартия за печене в широка тава и печете блата в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Извадете блата, краищата отрежете и срежете на два блата.

Пригответе крема, като първо разбиете сметаната до меки връхчета с помощта на миксера.

В друга купа сипете студено прясно мляко и пудинга на прах. Разбивате с миксера докато сгъсти. Отделете от сметаната в една купа и смесете с течен шоколад за декорацията.

В чаша с хладка вода сипете захар и уиски, разбърква се докато се разтопи.

В йенска тава сложете едната половина блат, сироп с четка и половината крем.

Захлупете с втория блат, сироп и измажете с останалия крем.

Морковената торта се декорира с пош и накрайник на розички, поръсете с настърган шоколад и охладете за един ден.

Леката торта с моркови и крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
какъв грамаж е пудинга Ванилия?
07.04.2022 15:29