Свинско със зеленчуци и пържени цели картофи

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
13/01/2017
"А вие си мислехте, че не можем да ви изненадаме приятно с комбинация от свинско и картофи "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 217
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. за свинско
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кайенски пипер - 1 - 2 щипки
  • бира - 100 мл
  • лук - 2 глава
  • моркови - 1 бр.+1 бр.
  • чушки - 2 бр., червена и зелена
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • чубрица
  • гъби - 5 - 6 бр., консервирани
  • картофи - около 15 - 20 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, овкусете го със соев сос, черен пипер и подправка за свинско. Оставете в хладилника поне за 30 минути.

Оваляйте парчетата месо в брашно и ги запържете до златисто. Добавете сол, щипка черен и червен пипер и по желание - кайенски лют пипер. Прехвърлете месото в подходящ съд с капак.

Нарежете лука на полумесеци, а моркова - на пръчици. Прибавете ги при месото. Налейте бирата, около 200 мл топла вода, сложете капака и печете на 200 градуса до полуготовност.

Изберете средно малки картофи. Обелете и ги изпържете до златисто (аз ги пържих във фритюрника). Оставете леко да се охладят. На всеки картоф направете отгоре няколко разреза. Поставете в тях по няколко ивици от втория морков.

Извадете месото от фурната. Между него подредете картофите. Отгоре разпределете нарязаните чушки, чесън, нарязаните гъби и ако са ви останали - от морковите.

Долейте малко вода (ако е необходимо), затворете капака и върнете обратно във фурната. Печете ястието до омекване на продуктите.

По желание поръсете с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар