Начин на приготвяне
Картофите се измиват старателно с гъбичка, след което с вилица се правят дупчици по целите картофи, подреждат се в тавичка (да има разстояние между картофите) и се пекат 30 мин. на 180 градуса, след това 20 мин. на 200 и 10 мин. на 150 градуса, общо около един час.
За чесновия сос:
Накълцваме на ситно чесъна, копъра и магданоза, смесваме и разбъркваме хубаво млякото, майонезата и чесъна на прах и прибавяме и накълцаните подправки, разбъркваме отново и ако е необходимо, добавяме сол.
Кашкавалът и саламът се рендосват, а краставицата се нарязва на лентички.
След като картофите са готови, ги изваждаме от фурната и с помощта на ръкавица ги пълним, докато са още топли.
Вземаме картоф правим разрез с малко ножче, леко разтваряме и с помощта на малка виличка намачкваме вътрешността на картофите, слагаме малко масло, поръсваме със сол и след това слагаме от салама и кашкавала, краставици и накрая една лъжица от чесновия сос.
Коментари