Начин на приготвяне
Извадете от хладилника готовото тесто и го оставете да си почина на стайна температура около 10 минути. След това разделете на 4 топки и ги разточете една по една.
Сложете хартия за печене в тава, за да не залепне тестото, после и сложете първия лист тесто, намажете го с течен шоколад или сладко по ваш избор, след това повторете с останалите листове разточено тесто.
С помощна на нож оформете клоните на елхата, като ги режете и после завивате на спирала. Намажете елхичката с прясното мляко и сложете да се пече за 200 градуса за 3 - 4 минути, да за добие златист цвят, и като е готово, я извадете.
Докaто е още топла елхичката с шоколад или сладко по ваш избор, намажете с малко захар, разбъркана с водата. По желание може да поръсите и с пудра захар, за да наподоби снежен вид елхата.
Да ви е сладко!