gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Най-вкусното свинско с ориз

Най-вкусното свинско с ориз

Рая ПешеваРая Пешева
Новак
8489119
Най-вкусното свинско с ориз
Снимка: Рая Пешева
1 / 4
13/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Попитахме десет независими експерти и те бяха единодушни, че това е най-вкусното свинско с ориз на света"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки и се запържва в тиган от всички страни, докато си смени цвета. Маха се от мазнината от тигана и се премества в порцеланова тава. В същата мазнина се задушават нарязаният на полумесеци стар лук и настърганият или нарязан морков.

След като омекнат зеленчуците, се добавя оризът и се пържи, докато стане прозрачен. После всичко се премества в тавичката при месото. Добавя се бульонът (водата) и подправките. Всичко се разбърква внимателно.

Ястието се премества в загрята фурна на 200 градуса. Когато напълно оризът поеме от течността, ястието е готово.

Свинското с ориз се поднася с нарязан магданоз.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: