Най-вкусното свинско с ориз

Рая ПешеваРая Пешева
Новак
839962
Най-вкусното свинско с ориз
Снимка: Рая Пешева
1 / 3
13/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
"Попитахме десет независими експерти и те бяха единодушни, че това е най-вкусното свинско с ориз на света"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки и се запържва в тиган от всички страни, докато си смени цвета. Маха се от мазнината от тигана и се премества в порцеланова тава. В същата мазнина се задушават нарязаният на полумесеци стар лук и настърганият или нарязан морков.

След като омекнат зеленчуците, се добавя оризът и се пържи, докато стане прозрачен. После всичко се премества в тавичката при месото. Добавя се бульонът (водата) и подправките. Всичко се разбърква внимателно.

Ястието се премества в загрята фурна на 200 градуса. Когато напълно оризът поеме от течността, ястието е готово.

Свинското с ориз се поднася с нарязан магданоз.

Бон апети!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: