Свинско роле

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
08/03/2012
"Изисканите ястия не са толкова трудни за пирготвяне, както може да се уверите и сами!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 919
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - от врат или бут
  • За маринатата
  • вино - 200 мл червено
  • мед - 100 г
  • ракия - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • За плънката
  • кисели краставички - 2 - 3
  • гъби - 2 - 3 броя
  • яйца - 2 твърдо сварени
  • бекон - към 100 г
  • кашкавал - 100 г или топено сирене
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на 4 пържоли и ги начукайте хубаво на тънко, като ги посолите и добавите черен пипер. Подредете ги в тава и ги залейте с маринатата, приготвена от смесените вино, ракия, мед. Оставете да престоят за 4 часа, като покриете тавата.

В малко олио и запържете нарязаните гъби и бекона. Овкусете ги с малко сол и червен пипер. Краставичките нарежете на ленти, както и кашкавала.

Вземайте пържола и по средата нареждайте по дължина краставички, кашкавал, сварени яйца и гъбки с бекон. Завийте на роле и стегнете с дебел конец.

Подредете ги върху тава, застлана с алуминиево фолио и леко намазнено. Сложете да се пекат в загряна фурна на 200 градуса около 45 мин, като ги обръщайте от време на време.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 3
3 3
2 0
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар