Моркови по корейски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Моркови по корейски
Снимка: Elka Dikulakova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Уникален вкус, какъвте не сте опитвали досега - какво чакате още?"

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • лук - 1 бр. малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 50 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • кориандър - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме морковите на дълги и тънки ленти със специално ренде за това.

Поръсваме със смлян кориандър, черния пипер, солта, захарта и пресованата скилидка чесън.

Запържваме ситно нарязания лук в загрятото олио, докато леко покафенее.

Прецеждаме с цедка олиото от лука върху настърганите моркови и разбъркваме добре. Добавяме оцета и отново разбъркваме.

Поставяме морковите в кутия с капак и поставяме в хладилника за около три часа.

Вече готовите моркови по корейски можем да прибавяме в разни пресни салати или смесваме с майонеза за директна консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: