Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ребърца»Телешки ребърца по корейски

Телешки ребърца по корейски

MarianeMariane
Джедай
5611k
Телешки ребърца по корейски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • телешки ребърца - 2 кг (може и свински)
  • соев сос - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л. сусамово
  • сусам - 2 с.л. семена смлени
  • черен пипер - 1/2 ч.л. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Още при покупката на ребрата помолете в магазина да ви ги нарежат на парчета с дължина около 5 см. С нож направете дупки в месото, за да проникне маринатата.

Сложете ребрата в тенджера, покрийте с вода, кипнете ги и ги оставете да поврат около 5 минути, за да се освободят от излишната мазнина. Отцедете ги.

Смесете останалите подправки - настъргания лук, джинджифила, соевия сос, водата и т.н. и мариновайте ребърцата поне за 8 часа.

Изпечете маринованите ребърца на силно загрята скара до готовност. Сервирайте с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: