Начин на приготвяне
Първо приготвяме крема. В тенджера слагаме 700 мл от прясното мляко и захарта и оставяме на котлона, докато заври при непрекъснато бъркане. Отделно в купа разбиваме яйцата с останалите 300 мл мляко и нишестето до еднородна смес.
След като е завряло млякото и се е разтопила захарта, прибавяме яйчената смес на тънка струйка, при непрекъснато бъркане до сгъстяването на крема. Отстраняваме от котлона и в горещия крем добавяме ванилията и кравето масло и бъркаме до разтапяни на маслото. Оставете крема да изстине.
Сега да приготвим еклерите. В тенджерка слагаме водата, олиото и солта да заврят. След като е заври водата, се прибавя брашното и се бърка, докато почне да се отлепя от от тенджерката.
Махаме от котлона и оставяме да поизстине. После добавяме яйцата едно по едно и бъркаме с лъжица до еднородно смес. В тава поставяме хартия за печене и със супена лъжица взимаме от сместа и слагаме в тавата на разстояние.
Пекат се на 200 градуса до порозовяване. Изстиналите еклери пълним с изстиналия крем. По желание може да ги потопите в разтопен шоколад или да ги поръсите с пудра захар.
Коментари