Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пудинг»Яйчен пудинг с яйчен сос

Яйчен пудинг с яйчен сос

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195441642
Яйчен пудинг с яйчен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 7с.л.
  • масло - за намазване
  • за соса
  • жълтъци - 5 бр.
  • порто - 5 с.л. (ликьор/вино)
  • захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг с 5 с.л. захар.

Останалата захар се карамелизира и се изсипва във форма за кекс. Отгоре се намазват белтъците и се пекат на водна баня 1-1/2 часа в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Жълтъците се разбиват със захарта за соса на водна баня, така че захарта да не се разтопи. Виното се прибавя постепенно, докато се получи средно гъст сос.

Изпеченият десерт се обръща в чиния и се нарязва на парчета. Поднася се полят със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: