Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печен свински джолан с оризова салата

Печен свински джолан с оризова салата

Печен свински джолан с оризова салата4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
310 мин.
Порции
6
"Знаете как е - всеки вкусен джолан да си знае салатата, а тази е страхотна Опитайте и ще ни благодарите"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • сол
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • черен пипер - 5 - 6 бр. зърна
  • за намазване
  • олио
  • червен пипер
  • сол
  • салата
  • кафяв ориз - 1 ч.ч.
  • броколи - 100 г
  • кисели краставички - 3 бр.
  • сладка царевица - 100 г
  • сол
  • зехтин
  • ябълков оцет
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се поставя в дълбока тенджера и заливаме до средата с вода. Добавят се дафинови листа, бахар, черен пипер и сол. Вари се на умерен огън до полуготовност и се изважда.

Поставя се в тава върху хартия за печене, поръсваме малко сол, млян черен пипер и червен пипер. Поливаме с олио и с ръце се намазва цялото джоланче. Печем в загрята фурна 180 градуса за 1 час и половина до златиста коричка.

Накисва се от вечерта кафяв ориз и на другия ден се вари в подсолена вода. Пет минути преди да е готов, се добавят розички броколи. Снема се от котлона и се отцежда.

Сипва се в купа, добавяме нарязани кисели краставички и отцедена царевица. Овкусява се със сол, черен пипер, зехтин, оцет. Разбърква се добре.

Сервираме джолана нарязан на филии с оризова салата и резени лимон. Печеният свински джолан с оризова салата е готов.

Уникален вкус с чаша вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Светла Ахпазова
Светла Ахпазова
Разкошен е джоланът ! Ухае ми пред екрана !
15.01.2017 13:14