Начин на приготвяне
Джоланът се поставя в дълбока тенджера и заливаме до средата с вода. Добавят се дафинови листа, бахар, черен пипер и сол. Вари се на умерен огън до полуготовност и се изважда.
Поставя се в тава върху хартия за печене, поръсваме малко сол, млян черен пипер и червен пипер. Поливаме с олио и с ръце се намазва цялото джоланче. Печем в загрята фурна 180 градуса за 1 час и половина до златиста коричка.
Накисва се от вечерта кафяв ориз и на другия ден се вари в подсолена вода. Пет минути преди да е готов, се добавят розички броколи. Снема се от котлона и се отцежда.
Сипва се в купа, добавяме нарязани кисели краставички и отцедена царевица. Овкусява се със сол, черен пипер, зехтин, оцет. Разбърква се добре.
Сервираме джолана нарязан на филии с оризова салата и резени лимон. Печеният свински джолан с оризова салата е готов.
Уникален вкус с чаша вино!
Коментари