Начин на приготвяне
За плънката с гриса чукваме 2 яйца в купа.
Добавяме олиото и разбиваме с бъркалка. След това добавяме киселото мляко, гриса и бакпулвера. Разбъркваме до еднородна смес.
Приготвяме и яйчената смес, като разбиваме останалите 2 яйца, и натрошаваме сиренето.
Вземама първата кора и намазваме с плънката от грис цялата кора навсякъде на тънък слой. Поставяме върху първата кора втората и намазваме и нея със същата плънка. Поставяме третата кора и върху нея на късата страна в началото поставяме от яйченста смес.
Поръсваме с олио и навиваме на руло. Така правим и останалите рула, докато свърши плънката и корите.
Подреждаме баницата на рула в правоъгълна тавичка и печем в загрята фурна на 180°C да бухне и стане със златиста коричка.
Изваждаме баницата с грис, поръсваме с вода и завиваме с кърпа да се задуши баница с грис и кисело мляко.