Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с грис и кисело мляко

Баница с грис и кисело мляко

Баница с грис и кисело мляко
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако кажете, че не обичате такива банички, значи ни лъжете - друг вариант няма"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сирене - 300 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката с гриса чукваме 2 яйца в купа.

Добавяме олиото и разбиваме с бъркалка. След това добавяме киселото мляко, гриса и бакпулвера. Разбъркваме до еднородна смес.

Приготвяме и яйчената смес, като разбиваме останалите 2 яйца, и натрошаваме сиренето.

Вземама първата кора и намазваме с плънката от грис цялата кора навсякъде на тънък слой. Поставяме върху първата кора втората и намазваме и нея със същата плънка. Поставяме третата кора и върху нея на късата страна в началото поставяме от яйченста смес.

Поръсваме с олио и навиваме на руло. Така правим и останалите рула, докато свърши плънката и корите.

Подреждаме баницата на рула в правоъгълна тавичка и печем в загрята фурна на 180°C да бухне и стане със златиста коричка.

Изваждаме баницата с грис, поръсваме с вода и завиваме с кърпа да се задуши баница с грис и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: