Начин на приготвяне
Първо слагаме картофите да се варят. След това нарязваме киселото зеле на много ситно също и главата лук.
Загряваме дълбок тиган с малко мазнина и добавяме лука. След като стане прозрачен, слагаме и зелето и пържим в продължение на 15 мин. Махаме от котлона.
След като са готови картофите, ги обелваме и смачкваме да станат на пюре и към тях добавяме изстиналото зеле.
След като смесим хубаво, добавяме и 2 от яйцата, ситно нарязания копър и магданоз, чубрицата, черния пипер, и сол на вкус.
От сместа оформяме кюфтета, които потапяме първо в брашно, после в яйце и накрая в галета. Вместо галета ние ползваме царевично брашно. С него стават по-хрупкави.
Пържим зеленчуковите кюфтета до златист цвят. Кюфтетата от кисело зеле са много вкусни, опитайте.