Пиле в ананас

Пиле в ананас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ако все още не сте разбрали, че пилешкото и ананасът са първи приятели, значи все още не сте опитали нашата рецепта за пиле в ананас"

Необходими Продукти

  • ананас - 1 бр.
  • пилешко филе - 600 г
  • къри
  • соев сос
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязваме вътрешността на ананаса и я нарязваме на кубчета. Нарязваме пилешкото филе и отделно правим смес от яйцата, 1 с.л. брашно, черен пипер, малко хладка вода.

Загряваме мазнина, потапяме пилешкото в яйцето и пържим няколко минути. Вадим пърженото пиле и слагаме наново малко мазнина в тигана.

Добавяме кубчетата ананас с филето, щипка къри, 2-3 с.л. соев сос, прясно мляко с брашното и като стане като каша, вадим.

Сервира се, като се напълни издълбания ананас с плънката (разрязан е на две ананасът, за 2 порции).

Пилето в ананас е много вкусно, опитайте го и няма да съжалявате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: