Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пастърма»Домашно сухо филе с подправки

Домашно сухо филе с подправки

Домашно сухо филе с подправки
Снимка: Филип Димитров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Да извадим от сухото при нас има съвсем различен смисъл"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • къри
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осоляваме месото и го оставяме да престои 24 часа. След това го измиваме добре с вода и чакаме да се оцеди.

Смесваме всички подправки и го овалваме, правим дупка в единия край - промушваме с канап.

Сушим 7 дни на проветриво място и нашето филенце е готово.

Тази пастърма е страхотно мезе за вино или бира!

Да ви е сладко с това домашно сухо филе с подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: