Начин на приготвяне
Приготвяне на крема:
Нишестето, захарта, жълтъците и ванилията се миксират със 150 г мляко и 100 г сметана. Останалото мляко и сметана се поставят в тенджера и се оставят да закъкрят.
Дръпват се от котлона и на фина струя се влага в останалата смес, като непрекъснато се разбърква.
Получената субстанция върнете на огъня и оставете да заври. Когато сместа започне да се сгъстява, дръпнете от котлона и охладете.
Приготвяне на тортата:
На дъното на форма за торта направете пласт от медени бисквити. Върху тях разпределете крем. Така процедирайте, докато свършат бисквитите и крема.
Приготвяне на глазурата:
Разтопете шоколада с олиото. Вложете прясното мляко. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес. С глазурата покрийте тортата. Сложете в хладилник за няколко часа.
Като стегне глазурата, може да поръсите с рендосани медени бисквити. Медената торта е готова.
Добър апетит! Медената бисквитена торта е много сполучлива, опитайте.