Начин на приготвяне
Замесете каймата с яйцата, лука, галетата, черния пипер, чубрицата, сминдуха и солта, отделно смесете киселото мляко със содата, за да кипне леко, и се прибавят към каймата смес.
Всичко това се омесва, за да се получи еднородна смес. Оставете сместа да почине и да поеме ароматите от всички подправки за около 15-тина минути. След това се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се пържат от двете страни в силно загрято олио.
След като се изпържат, ги оставете върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
За картофената салата: Обелете картофите и ги нарежете на средно едри парчета, за да може да се сварят по-бързо (когато са цели, сваряването става по-бавно) и ги слагате в тенджера и наливате вода. Водата трябва да покрива картофите. Слагате картофите на котлона и ги варите, поръсвате със сол.
Нарязвате лука или праза на ситно и магданоза и ги добавяте към картофите. Добавяте сол, оцет, олио и лимонов сок и разбърквате добре. Може да замените лимоновия сок с обикновен или балсамов оцет.
Пържените кюфтета се сервират с гарнитура от картофена салата.
Пухкавите пържени кюфтета с гарнитура картофена салата са много вкусна идея за вечеря.
Добър апетит!