Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Гранати от месо с ориз

Гранати от месо с ориз

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
189141
Гранати от месо с ориз
Снимка: Maria Petrova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Дори и убедените пацифисти няма да пропуснат да опитат от нашите вкусни гранати от месо с ориз"

Необходими Продукти

  • мляно месо - 1 кг
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • пушена моцарела - 250 г (скаморца)
  • ориз - 250 г
  • зеленчуков микс - 250 г (може и замразен)
  • винен оцет - 50 мл.
  • бяло вино - 50 мл
  • шафран - 1 пакетче
  • лук - 1 глава
  • червен лук - 1 глава, воден
  • карамфил - 2 - 3
  • дафинов лист
  • розмарин
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - 2 с.л. настъргано пармиджано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера сложете лука, карамфила, ориза, дафиновите листа, бульона и шафрана. Оставете да заври и затворете с капак. Варете около 15 - 20 минути или докато оризът е готов. Ако е необходимо, долейте вода. Разстелете в тавичка, за да изстине по-бързо.

Обелете червения лук и го нарежете на 4, поставете в тиган с 50 мл вода, оцета, виното и щипка сол. Оставете да ври в продължение на 5 минути, като разбърквате често, и добавете 50 г олио. Оставете да ври, докато се посгъсти малко. Махнете от котлона.

Изчистете пушената моцарела от кората. Нарежете я на малки кубчета и я добавете към ориза. Добавете 2 с.л. пармиджано и подправете със сол.

От ориза оформете топки (по-малки от портокал) и ги увийте с мляното месо.

Поставете в тавичка, поръсете с олио и черен пипер и ароматизирайте с розмарин.

Пече се на 180 градуса 30 минути или до готовност на месото.

Сервира се с малки кубчета зеленчуци, сушени за 5 минути в тиган с тънък слой олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: