Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Супа със свинско месо, ориз и зеленчуци

Супа със свинско месо, ориз и зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Супа със свинско месо, ориз и зеленчуци
Снимка: Мария Симова
1 / 2
13/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Тази страхотна супичка има от всичко - и свинско месце, и ориз, и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • ориз - 100 г
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 6 стръка
  • масло - 30 г
  • застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на големи хапки, поставете го в тенджера с подсолена вода и го сварете до готовност, като припенвате при завиране.

Извадете свареното свинско и го накъсайте, поставете го в отделна чиния, а бульона прецедете.

Сипете бульона в тенджера и поставете на котлона. Добавете предварително измитите и почистени зеленчуци, нарязани на малки кубчета.

Посолете, ако е нужно, и добавете черен пипер на вкус, намалете котлона на ниска степен и варите до готовност зеленчука.

Прибавете накъсаното месо и оставете да заври отново.

Прибавете предварително много добре измития под течаща вода ориз и варите до готовността му.

Поръсете вкусната супа със свинско със ситно нарязания джоджен и отстранете от котлона.

Направете си застройката от много добре разбитите яйце и кисело мляко, темперирайте с чорбата на супата и я прибавете към нея.

Поставете маслото и разбъркайте супата със свинско месо, ориз и зеленчуци, оставете за 10 минути да се задуши под капак преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: