Пандишпанова торта с крем

09/03/2012
"Ето още една неустоимо вкусна торта, която веднага прибавяме в тефтера с любими тортени изкушения "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо48 860
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За белите блатове
  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонова кора - настъргана от 1 лимон
  • за шоколадовия блат
  • яйца - 2 броя
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • какао - 3 с.л. натурално
  • ванилия - 1 пакетче
  • за крема
  • мляко - 500 мл
  • яйца - 3 жълтъка
  • брашно - 2 с.л. или нишесте
  • пудра захар - 200 г
  • масло - 200 г краве
  • орехи - 100 г ядки
  • ванилия - капки есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За ваниловия блат разбийте за около 10 минути яйцата със захарта. Добавете постепенно брашното и ванилията и разбийте още поне 5 минути. Сипете сместа в форма с диаметър около 26 см, застлана с хартия за печене, леко намазнена. Изпечете го в умерено загряна фурна за около 20-25 мин. След като готовия пандишпан леко се охлади, го разрежете на 2 с конец. По същия начин направете какаовия блат, но само един.

Брашното за крема размийте в малко от студеното мляко, разбийте жълтъците и ги добавете към млякото и брашното. В дебел емайлиран съд смесете тази яйчна течност с останалото мляко и бъркайте, докато кремът се сгъсти. Когато кремът се сгъсти добре, свалете го от огъня, бъркайте докато изстине и добавете ванилия.

Отделно разбийте маслото с пудрата захар до пухкав крем и разбийте маслената смес към охладения ванилов крем. От целия крем отделете една трета и към нея прибавяме орехите, които сме счукали много ситно или смлели.

Слепете блатовете с крема, като вторият блат намажете с ореховия крем. Отгоре намажете тортата отвсякъде и направете украса по желание.подобни рецепти тук

5 13
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йъли
Йъли
25.07.2013 19:55
Може ли рецептата в грамове и милилитри моля?
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв