Начин на приготвяне
Тестото за блатовете:
Първо смесвам киселото мляко с бакпулвера и содата да шупне, след това добавям захарта, какаото, канелата и захарта. Добавям пресятото брашно, бъркам с миксер, докато не се получи сместа за кекс. По желание може да сложите и 1/2 ч.ч. олио или зехтин.
Печете на загрята фурна 150 градуса, след като го сложите, постепенно усилвате фурната до 200 градуса, без да отваряте врата на фурната.
За крема:
Маскарпонето се разбива с миксер, след това подсладеното кондензирано мляко, но постепенно, ако се добави по-голямо количество маскарпонето, ще се втечни.
Течната сладкарска сметана се разбива с есенцията ром до получаването на гъст крем и се добавя внимателно към крема с маскарпоне.
Разбърква се с помощта на шпатула или лъжица до получаването на еднородна смес.