Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Куманова гъбена чорбица

Куманова гъбена чорбица

EлзаEлза
Чирак
48358106
Куманова гъбена чорбица
Снимка: Eлза
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Гъбена чорбица, която дава възможност на вегетарианците да разбера какво пропускат, като не ядат шкембе чорба"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г, аз ползвах печурки
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 1.3 - 1.4 л
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън
  • оцет
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата, в която ще приготвите чорбата, сложете маслото и нарязаните на едро гъби.

Запържете ги, след което долейте водата и варете 30 мин.

След това прибавете млякото. Кипнете.

Загрейте двете супени лъжици масло и сложете червения пипер. Веднага излейте в супата.

Отделно счукайте чесън, добавете оцет малко вода и лют червен пипер.

Сервирайте гъбената супа, като добавите от чесновата смес.

Да ви е вкусно!

Първоизточникът на Кумановата гъбена чорбица е рецептата е Йоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: