Реване с портокалови корички

Христилияна ЛичеваХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953496
16/01/2017
"Сочно и ароматно - това е съвършеното реване "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 395
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 пакетчета
  • портокалова кора - кората на един портокал
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта с миксер. Разбиват се до побеляване или докато увеличат обема си. След като яйчната смес побелее се прибавя ванилията.

Кората на един портокал се рендосва на едрото ренде. След това се прибавя към яйчната смес. Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Брашното с бакпулвера се прибавят постепенно към сместа. Разбива се докато стане еднородна смес.

След това сместа се изсипва в набрашнена тава, като отгоре се заравнява. Готовият блат се пече на умерена фурна - 170 -180 градуса. Пече се за около 20-25 минути. Готовността на блата се проверява с клечка за зъби.

Когато е готов се изважда от фурната и се оставя да изстине. След като изстине се приготвя сиропът. На котлона се слагат водата и захарта да заври. Сиропа трябва леко да се сгъсти. След това се залива блата и се оставя за няколко часа да попие.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар