Начин на приготвяне
Замесете тесто от продуктите и го разделете на две топки. Увийте ги във фолио за свежо съхранение и приберете във фризер за около два часа.
За крема разбийте белтъците на сняг. В друг съд смесете киселото мляко, сметаната, захарта, ванилията и брашното.
Разбъркайте добре да не останат бучици от брашното. Сместа от йогурта разбъркайте внимателно с белтъците.
Включете фурната на 180 градуса.
В тава с размери 20-30 см сложете хартия за печене. Извадете тестото от фризера и настържете на ренде едната топка в тавата. Разпределете равномерно тестото.
Изсипете сместа за крема и изравнете. Отгоре настържете другата топка тесто.
Сложете във фурната и печете крем питата около 40-45 мин. Оставете да изстине напълно и нарежете Йогурт питата.
Да ви е сладко!
Коментари