Начин на приготвяне
Сварете джолана в подсолена вода около 35-40 минути (да не е преварен). Извадете от тенджерата и оставете да се отцеди. В купа смесете подправките.
Хубаво разбъркайте и намажете джолана от всички страни. Нарежете киселото зеле и лука. Към тях добавете подправките, 1-2 с.л олио и хубаво разбъркайте.
Изсипете зелето в уреда. Върху него поставете джолана. Налейте около 150 мл от бульона. Сложете капака и включете уреда на втора степен.
Гответе ястието около 4 часа. Накрая отделете керамичната част от нагревателя. Махнете капака, поръсете джолана с малко олио.
Сложете съда в загрята фурна на 200 градуса и запечете до златисто (около 15 минути).
Джоланът с кисело зеле в Крок пот е готов.