Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Джолан с кисело зеле в Крок пот

Джолан с кисело зеле в Крок пот

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Джолан с кисело зеле в Крок пот
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
255 мин.
Общо
295 мин.
Порции
6
"Една ог любимите рецепти на баба, но приготвена по съвършен начин в крок пот - ястие, което не бива да пропуснете да опитате"

Необходими Продукти

  • джолан - 1.5 кг
  • за намазване
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют пипер - 1/2 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • кисело зеле - 1 бр. малка зелка
  • лук - 1 глава
  • олио
  • червен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете джолана в подсолена вода около 35-40 минути (да не е преварен). Извадете от тенджерата и оставете да се отцеди. В купа смесете подправките.

Хубаво разбъркайте и намажете джолана от всички страни. Нарежете киселото зеле и лука. Към тях добавете подправките, 1-2 с.л олио и хубаво разбъркайте.

Изсипете зелето в уреда. Върху него поставете джолана. Налейте около 150 мл от бульона. Сложете капака и включете уреда на втора степен.

Гответе ястието около 4 часа. Накрая отделете керамичната част от нагревателя. Махнете капака, поръсете джолана с малко олио.

Сложете съда в загрята фурна на 200 градуса и запечете до златисто (около 15 минути).

Джоланът с кисело зеле в Крок пот е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: