Начин на приготвяне
Свинският джолан се нарязва на хапки и запържва в сгорещена мазнина, след което се прехвърля в керамичният съд на тенджерата за бавно готвене.
Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Гъбите, лукът и морковът се почистват и нарязват на филийки.
Всички зеленчуци се прехвърлят при месото.
Слагат се сол на вкус, малко олио, червен пипер, доматено пюре, брашно, дафинов лист и кимион на прах.
Налива се около половин чаша вода, уредът се похлупва с капак и включва на първа степен за пет часа. Към края на готвенето се добавя консервираният грах.
Готовото яхния със свинско се сервира поръсена с пресен магданоз.
Хапнете си вкусно яхния от свински джолан в крок пот.