Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Яхния от свински джолан в крок пот

Яхния от свински джолан в крок пот

Яхния от свински джолан в крок пот
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
310 мин.
Порции
6
"Готовото яхния със свински джолан се сервира поръсена с пресен магданоз, препечени филийки хляб и домашни чорбаджийски чушки."

Необходими Продукти

  • свински джолан - 700 г обезкостен
  • картофи - 800 г
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 1/2 ч.ч. консерва
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • кимион - 1/4 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан се нарязва на хапки и запържва в сгорещена мазнина, след което се прехвърля в керамичният съд на тенджерата за бавно готвене.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Гъбите, лукът и морковът се почистват и нарязват на филийки.

Всички зеленчуци се прехвърлят при месото.

Слагат се сол на вкус, малко олио, червен пипер, доматено пюре, брашно, дафинов лист и кимион на прах.

Налива се около половин чаша вода, уредът се похлупва с капак и включва на първа степен за пет часа. Към края на готвенето се добавя консервираният грах.

Готовото яхния със свинско се сервира поръсена с пресен магданоз.

Хапнете си вкусно яхния от свински джолан в крок пот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: