Свински джолан в крок пот

Свински джолан в крок пот
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
195 мин.
Общо
215 мин.
Порции
2
"Много крехък и вкусен се получава така приготвен свинският джолан"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 броя
  • лук - 3 глави
  • свински джолан - 1 брой
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • гъби - 6 броя
  • бира - 150 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 лъжици
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте и подсушете свинския джолан. Натрийте го със сол, двата вида пипер и полейте с лимоновия сок. Покрийте и оставете да се овкуси за няколко часа.

След това прехвърлете джолана в съда на крок пота.

Около месото разпределете нарязаните моркови, целите гъби, чесъна и лука. Поръсете с мащерка и риган, сипете малко олио и бирата.

Гответе джолана на втора степен на крок пота. След около 150 минути извадете съда и го поставете във фурната.

Печете свинското на 200 градуса. След около 45 минути извадете и сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Свинският джолан в крок пот е много крехък и вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: