Джолан с картофи в крок пот

Джолан с картофи в крок пот
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
315 мин.
Порции
3
"Месото става изключително крехко, кожата на джолана мека и вкусна."

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • картофи - 700 г
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан (по възможност с кожа) се измива и подсушава. Намазва се с част от олиото и поръсва с червен и черен пипер.

На дъното на съда за бавно готвене се поставят нарязаните на парчета картофи, гъби на филийки, моркови на кръгчета и целите скилидки чесън.

Отгоре върху тях се поставя овкусеният джолан.

В крок пота се налива около 150 мл. вода и уредът се включва на първа степен за 5 часа. За това време месото става изключително крехко, кожата на джолана мека.

Джолан с картофи в крок пот ще допадне на всеки почитател на класическата комбинация свинско с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: