Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, обелват се горещи и се оставят да изстинат. Отделно се сваряват морковите.
Картофите, морковите, шунката и киселите краставички се нарязват на малки кубчета.
Към тях се добавят царевицата, грахът, нарязаният на ситно червен лук, солта и черният пипер. Към руската салата се прибавя домашно приготвената майонеза и се разбърква.
За приготвяне на майонезата: В дълбок съд се изсипват яйцата, добавя се солта, лимонената киселина и олиото. Потапя се пасатора до дъното на съда и се включва се на висока скорост.
В началото се разбива сместа на дъното, като постепенно пасатора се изтегля много бавно нагоре. Получава се гъста майонеза.
Ако майонезата е по-рядка, може да се добави още малко олио и отново да се разбие. По желание може да се прибави нарязан магданоз.
Руската салата с царевица и домашна майонеза е много вкусна, опитайте я.